Rulltåta



Rulltårta,basrecept                


Ingredienser
3 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
2 dl vetemjöl                                                                                                 
2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten


Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.

Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Bred på valfri sylt eller mosade bär. Extra festligt blir det om bären blandas med vispad grädde. Rulla samman.

Varianter
Kokosrulltårta: Byt ut mjölet mot 3 dl kokosflingor och 3/4 dl potatismjöl.
Chokladrulltårta: Tillsätt 2 msk kakao.
Nötrulltårta: Byt ut mjölet mot 100 g malda hasselnötter och 2 msk potatismjöl.



Kommentarer

Lämna gärna en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0