Rulltåta
Ingredienser 3 ägg 2 dl Dansukker Strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade 1 1/2 tsk bakpulver 2 msk kokande vatten |
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Bred på valfri sylt eller mosade bär. Extra festligt blir det om bären blandas med vispad grädde. Rulla samman. Varianter Kokosrulltårta: Byt ut mjölet mot 3 dl kokosflingor och 3/4 dl potatismjöl. Chokladrulltårta: Tillsätt 2 msk kakao. Nötrulltårta: Byt ut mjölet mot 100 g malda hasselnötter och 2 msk potatismjöl. |
Kommentarer
Trackback